My video

Je hebt een drone gekocht of staat op het punt een drone te kopen. Maar nu!!!.

 

Hoe bedien je de drone op een verantwoorde manier en zonder te veel brokken te maken?
Wat kan ik allemaal doen met mijn drone?
Hoe werkt GPS en wat als ik geen GPS kan gebruiken?
Waar moet ik allemaal rekening meehouden? 
Wat zijn de regels voor particulieren en bedrijven?
Waar mag ik vliegen met mijn drone?
Enz. Enz.

 

Theorie/Praktijk training recreatief gebruik

Onze 4 uur durende drone training/cursus/workshop (recreatief gebruik) zorgt dat u na afloop genoeg kennis heeft (theorie/praktijk) om verantwoord met uw drone te gaan vliegen.

U kunt bij ons een drone training online aanvragen en uw wensen en voorkeuren kenbaar maken. De training bestaat uit een dagdeel (ochtend of middag) waarvan 2 uur theorie (kan evt. ook online via webcam en online presentatie) en 2 uur praktijk (in de buurt van Utrecht maar kan evt. ook op een lokatie naar wens).

Onze training is een 1 op 1 training dus u krijgt altijd 100% persoonlijke aandacht.

U vliegt direct met een proffessionele drone (DJI Insipre 1) en niet met een speelgoed drone.

 

No worries. We zijn verzekerd en weten wat we u wel en niet kunnen laten doen ;-)

Er zijn ook andere drones beschikbaar om evt. mee te oefenen.

DJI Phantom 3 vision+

Hubsan X4 V2 

Hieronder de onderdelen van onze training/cursus/workshop.

 

Theorie 

 • Algemene kennis
 • Flight principles (besturing)
 • Navigatie
 • Veiligheid
 • Wetgeving
 • Vluchtvoorbereiding
 • DJI Go app

 

Praktijk

 • Hoveren
 • Neus voorwaarts bewegen
 • Neus voorwaarts vierkant
 • Neus voorwaarts M
 • Neus voorwaarts 8 figuur
 • Hovering all positions
 • Nose front all figures
 • Nose front circle

U ontvangt een certificaat van deelname en een leuke luchtfoto van u zelf als aandenken.

Kosten €250 (inclusief BTW) 

 

*** Vraag nu direct aan ***

 

 

 

ROC Light opleiding (professioneel gebruik)

Bij drone-piloot.nl kunt u terecht voor een officiële ROC Light theorie-opleiding van 1 dag, waarin alle noodzakelijke theorie, zoals wet- en regelgeving en vluchtvoorbereiding, wordt behandeld. Met de opgedane kennis kan het theorie-examen worden afgelegd bij het KEI (KNVvL Examinering Instituut).

Voor wie is deze drone opleiding?
Wilt u een drone professioneel (tegen vergoeding) inzetten, dan is het behalen van het ROC light certificaat een verplichting vanuit de overheid. Wij kunnen u voorbereiden op het examen en u verder begeleiden voor het uiteindelijk verkrijgen van de ROC Light ontheffing. Naast het behalen van het examen is er namelijk ook een drone verzekering en bewijs van inschrijving van uw drone in het burger luchtvaart register nodig. Je krijgt de wettelijk verplichte kennis omtrent meteorologie, luchtvaartwetgeving, vliegprestaties, planning, navigatie, menselijke factoren plus nog een aantal andere onderdelen in 1 dag aangeleerd. Duur, locatie en kosten
 • Duur: 1 dag theorie (aanvullend is er een praktijktraining los te boeken).
 • Examen: Wij vragen het examen voor u aan bij het KNVvL Examinering Instituut (KEI)
 • Diploma: Ja, bewijs van deelname wordt na afronding overhandigd
 • Locatie: Omgeving Utrecht
 • Groep: Maximaal 8 personen
 • Kosten: Theorie € 600 ex. btw. (Incl. 2 uur praktijk €750, niet verplicht)
 • Inbegrepen: Lesmateriaal, koffie/thee en lunch

Praktijk training

Wilt u naast het behalen van het theoretisch examen ook praktische ervaring opdoen, of  als recreant praktijk ervaring opdoen m.b.t. het vliegen met een drone.
Tijdens onze praktijkopleiding worden de praktische basis vliegvaardigheden en de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen aangeleerd. Verzekeraars vragen om deze of soortgelijke ervaring. Tijdens de praktijktraining leren deelnemers, onder begeleiding van een instructeur, kennis te maken met de techniek van de drone (onder andere vluchtvoorbereiding, de besturing en de camerabediening). Dit praktijkonderdeel duurt ongeveer 2 uur en word individueel gegeven. U krijgt dus de volledige aandacht van onze professionele instructeur. De kosten voor deze training zijn  €150 (als u ook de ROC light theorie training bij ons volgt). Volgt u niet de  ROC Light opleiding, dan bestaat de training uit 2 uur praktijk en 2 theorie en kost dan €250.

 

*** Vraag nu direct aan ***

Drone training 1
Drone training 2

 

Ervaringen van onze cursisten:


Ik wilde altijd al een keertje met een drone vliegen. Op internet gezocht naar een training en een paar aanbieders vergeleken en kwam uiteindelijk uit bij Wim Tomassen van drone-piloot.nl. Na een korte mailwisseling een datum geprikt en afgesproken. Na een interessante theorie sessie was het tijd om eindelijk te vliegen! Wim legt alles rustig en duidelijk uit hoe alles werkt en neemt de tijd voor je. Zijn vliegoefeningen zijn goed uitgedacht en opbouwend van niveau waardoor je echt het gevoel krijgt dat je leert vliegen. Wim is relaxed, gezellig en beschikt over ruim voldoende kennis om iedereen een superleuke training te bezorgen. Echt aan te raden!
13 november 2017
Tom, Leersum

 


Deze theorie en praktijk intro is wat duurder dan de meeste aanbieders. Wat voor mij doorslaggevend was, is dat de cursus één op één wordt gegeven, dus niet met 4 cursisten tegelijkertijd. Ook is de echte vliegtijd langer dan de meeste aanbieders. Afspraak was makkelijk gemaakt met Wim, en na de theorie les (wist al aardig wat, door mijn werk ervaring als helicopterpiloot, maar alle onderwerpen die nodig zijn worden behandeld), zijn we uitgebreid gaan vliegen. Wim neemt rustig alle verschillende vliegoefeningen met je door. Een super leuke maar vooral een goede cursus met als resultaat dat ik meteen daarna dezelfde drone , een Inspire 1 V2.0 heb gekocht. 

 

18 december 2017
Erik Maas